Ons vakantieverblijf

  

 

Waarom bij ons op vakantie?

U vindt bij ons de perfecte plek om uit te rusten, maar het is ook een goede plek voor een echte doe-vakantie en om Vlaanderen te verkennen!  Of u nu (kleine) kinderen hebt of met een groep volwassenen bent. En privacy alom want wij hebben maar één gastenverblijf op ons grote erf. En een gevoel van vrijheid, want u kunt overal gaan, staan en zitten waar u maar wilt, ook om te barbecueën.

IMG_8931
2017-07-16 12.21.50 HDR

Natuurlijk heeft u uw eigen zonneterras.

Als het heel warm is zoekt u de koelste plek uit onder een boom. U kunt in de omgeving perfect wandelen en fietsen (nergens anders vindt u zoveel fietsgeschikte wegen) en met de auto zijn alle grote Vlaamse cultuursteden binnen een uur te bereiken. De Noordzeekust en de oevers van de Westerschelde met het Verdronken Land van Saeftinghe zijn niet ver weg. U hoeft zelfs uw eigen fietsen niet mee te nemen, die hebben wij voor u, en gratis! Daarbij zelfs twee elektrische fietsen! Ook de barbecue mag u gebruiken en op het erf kunt u jeu-de-boulen.
Voor de kinderen zijn er klimtoestellen, er is een zandbak en er is een plek om een tentje op te zetten. Voor de kleintjes hebben wij een opblaasbadje. Alleen het weer hebben we niet in de hand, maar in Heikant is het meestal net iets warmer dan in de rest van Zeeland en het waait er veel minder. Ook is er een aparte ruimte waar tafeltennis gespeeld kan worden. We hebben daar ook een tafelvoetbalspel, een tafel-poolbiljart, een sjoelbak en een dartsbord. Bovendien hebben we in het vakantieverblijf een aantal familiespellen, er is enig speelgoed en zelfs een stapel met stripboeken voor jong en oud!
Kinderen mogen helpen met het voeren van de koeien en de kippen. Van de vruchtenstruiken mag u snoepen en van de kruidentuin mag u nemen wat u nodig hebt. Natuurlijk kunnen wij u rondleiden over ons erf en door de groentetuin.
Uw eigen fiets of motor kunnen wij binnen stallen.
Het niveau van het comfort in ons ruime gastenverblijf is hoog (5 sterren van de VVV). Naast alle andere vanzelfsprekende gemakken zoals een afwasmachine en een wasmachine is er ook een vrij snel en gratis draadloos netwerk beschikbaar.  En als u toch nog iets mist, dan zullen wij proberen u te helpen waar het kan!
Als u bij ons arriveert staat de koffie klaar en liggen lijsten klaar met nuttige en leuke adressen in de omgeving. Natuurlijk kunt u ook aan ons om informatie vragen.
Wij vinden het fijn om gasten te ontvangen, vooral als zij het goed naar de zin hebben.

Oorsprong en historie van ons gastenverblijf

Op ons eeuwen oude en nog oorspronkelijke boerenerf is in 2011 een oude koeienstal compleet nieuw gereconstrueerd. Het is een stijlvol vrijstaand pand geworden waarin heel wat kenmerken van de oude stal verwerkt zijn. Oude stenen zijn hergebruikt, de deuren zijn ambachtelijk gemaakt uit eikenhout en voor het deurbeslag en de muurankers is het originele smeedijzer toegepast.  Hierdoor heeft het pand een stoere maar toch warme uitstraling. Met behoud van het authentieke karakter zijn we er in geslaagd om in dit pand zowel een schitterende kookstudio  als een sfeervol luxe gastenverblijf onder te brengen.

Indeling pand

De kookstudio is alleen in bedrijf in de periode dat er geen overnachtende gasten zijn. Als die er wel zijn (in de zomermaanden) wordt de kookstudio afgesloten, waarna alle andere ruimtes in het pand ter beschikking worden gesteld van de vakantievierende medemens.  Omdat wij wonen op een nog in functie zijnde boerderij is het logeren bij ons ook een vorm van hoevelogies.
Ons vakantieverblijf heeft op de begane grond een zeer grote entreehal met een normaal toilet en een aangepast toilet. Er is een ruime woonkamer/woonkeuken van 30 vierkante meter. En er is ook nog een bijkeuken met een wasmachine. Parkeren kunt u overal op het erf, zelfs pal voor de deur.
IMG_6784

Boven zijn er drie slaapkamers, totaal vier bedden, en er zijn twee badkamers met toilet, douche en bad.  De grootste slaapkamer is 25 vierkante meter heeft een badkamer “en suite”, dus met zeer veel comfort en privacy.  De gasten van de twee overige slaapkamers kunnen van de tweede badkamer gebruik maken. Voor een klein kind kunnen wij een kinderbedje regelen.

IMG_9971 IMG_9967

 

 

 

 

 

 

Het hele pand (behalve de slaapkamers) heeft vloerverwarming en er is een goed werkend centraal ventilatiesysteem.

IMG_9963IMG_9948

 

 

 

 

 

Het keukenblok is zeer compleet met o.a. koelkast, vaatwasser, 4-pits kookplaat met afzuigkap, heteluchtoven en magnetron. Een diepvriesvoorziening is er in de recreatieruimte beschikbaar.
In het woonkamergedeelte is een ruime zithoek, er is radio, tv en er is een dvd-speler. Daarnaast is snel draadloos internet in en rondom het vakantieverblijf vrij beschikbaar, ook op het terras. Bij normaal gebruik is dit onbeperkt en gratis.

IMG_6788

IMG_9961

 

 

 

 

 

De afwerking en inrichting van het geheel zijn stijlvol, volledig en van een hoog niveau.

IMG_9949IMG_9961

 

 

 

 

 

 

 

Onze boerderij

Onze boerderij is hoofdzakelijk op akkerbouw gericht, maar er zijn ook enkele stuks rundvee. Daarnaast hebben we huisdieren zoals kippen (met een haan) en wij hebben een kat. (Op dit moment hebben wij geen hond.) U kunt de koeien en de kippen vanuit het gastenverblijf zien lopen. Ook is er een bijenstal met enkele volken. Als de imker er is kunt u desgewenst van dichtbij meekijken. De echte agrarische activiteiten op onze boerderij zijn vrij beperkt en normaliter niet storend.
Op ons erf bevinden zich nog enkele gebouwen, waaronder een grote zwarte meer dan honderd jaar oude gepotdekselde schuur die nog praktisch volledig in originele staat is. Interessant is de intensieve band die er in het verleden geweest is met de teelt en de bewerking van vlas. Op het erf is ook een veedrinkput en een hoogstamboomgaard. Van de appels uit onze boomgaard laten wij elk jaar sap persen. Dat is ook te koop in een handige 5 liter verpakking met een aftapkraantje.  Wij beleven ook veel plezier aan onze zeer gevarieerde moestuin.
Elders op deze website vindt u veel meer informatie over ons, ons bedrijf en de omgeving. Vooral de vele foto’s geven een goed beeld van onze omgeving en onze activiteiten.

Iets over ons
Karel heeft een carrière bij Philips achter de rug en Marlies geeft nog steeds les in Verzorging.  Onze kinderen zijn de deur uit en wij willen nog iets doen met onze energie. Daarbij willen wij de middelen inzetten waarover wij beschikken, zoals onze boerderij. De kookstudio was al jarenlang de grote wens van Marlies, en Karel ervaart het ontvangen van gasten op de boerderij als aangenaam. Uniek is ook dat het in overleg mogelijk is om exclusief met uw gezelschap bij ons een kookworkshop te volgen!
De VVV heeft ons gastenverblijf gewaardeerd met 5 sterren in de categorie “vakantiewoningen”! (Een van de weinige van dat niveau  in Zeeuws Vlaanderen.)
Tot op heden hebben wij alleen maar gasten gehad die het naar hun zin hadden bij ons. Zie Gastenboek hoevelogies Wij vonden het leuk om mensen te ontmoeten uit andere delen van het land, maar ook gezinnen uit België, Duitsland en Spanje.
Misschien mogen wij ook u een keer welkom heten?