Ons vakantieverblijf

  

 

Waarom bij ons op vakantie?

U vindt bij ons de perfecte plek om de accu op te laden, maar het is ook een goede plek voor een echte doe-vakantie en om Vlaanderen en de Zeeuwse Delta te verkennen!  De kust is er nooit ver weg. Of u nu (kleine) kinderen hebt of met een groep volwassenen bent. Uw privacy is gegarandeerd want wij hebben maar één gastenverblijf op ons grote erf. U hebt volop vrijheid, want u kunt overal gaan, staan en zitten waar u maar wilt, ook om te barbecueën. Het staat u ook vrij om uw vrienden of familie te ontvangen. Als u wilt mag u buiten roken.

IMG_8931
2017-07-16 12.21.50 HDR

Natuurlijk heeft u uw eigen zonneterras.

Als het heel warm is zoekt u de koelste plek uit onder een boom. U kunt in de omgeving perfect wandelen en fietsen (nergens anders vindt u zoveel fietsgeschikte wegen) en met de auto zijn alle grote Vlaamse cultuursteden binnen een uur te bereiken. De Noordzeekust en de oevers van de Westerschelde met het Verdronken Land van Saeftinghe zijn niet ver weg. U hoeft zelfs uw eigen fietsen niet mee te nemen, die hebben wij voor u, en gratis! Daarbij zelfs twee elektrische fietsen! Ook de barbecue mag u gebruiken en op het erf kunt u jeu-de-boule spelen.
Voor de kinderen zijn er klimtoestellen, er is een zandbak en er is volop plek om een tentje op te zetten. Voor de kleintjes hebben wij een opblaasbadje. Alleen het weer hebben we niet in de hand, maar in Heikant is het meestal net iets warmer dan in de rest van Zeeland en het waait er veel minder. Maar er is ook een ruimte waar  u altijd spelletjes kunt doen. We hebben daar naast een tafeltennistafel ook een tafelvoetbalspel, een tafel-poolbiljart, een sjoelbak en een dartsbord. Bovendien hebben we in het vakantieverblijf zelf een aantal familiespellen, er is enig speelgoed en zelfs een stapel met stripboeken voor jong en oud!
Kinderen mogen helpen met het voeren van de koeien en de kippen. (Er staat bij aankomst ook een gratis doosje met eieren voor u klaar.) Van de vruchtenstruiken mag u snoepen en van de kruidentuin mag u nemen wat u nodig hebt. Met plezier willen wij u rondleiden over ons erf en u de groentetuin laten beleven waarin wij elk jaar ongeveer honderd variëteiten van groenten en kruiden telen.
Uw eigen fiets of motor kunt u ook in de schuur stallen. 
Het niveau van het comfort in ons ruime gastenverblijf is hoog (5 sterren van de VVV). Naast alle andere vanzelfsprekende gemakken zoals een afwasmachine en een wasmachine is er ook een vrij snel en gratis draadloos netwerk beschikbaar.  En als u toch nog iets mist, dan zullen wij proberen u te helpen waar het kan! U hoeft niet veel mee te nemen, wij zorgen voor beddengoed, handdoeken en toiletpapier. Er zijn ook blokjes voor de vaatwasser. (Dat alles zit in de prijs!)
Als u bij ons arriveert staat de koffie klaar en liggen er lijsten met nuttige en leuke adressen in de omgeving. Natuurlijk kunt u ook aan ons om informatie vragen. (Binnen een straal van 7 km vindt u maar liefst 6 supermarkten!)
Wij vinden het fijn om gasten te ontvangen, vooral als zij het goed naar de zin blijken te hebben.

Oorsprong en historie van ons gastenverblijf

Op ons eeuwen oude en nog oorspronkelijke boerenerf is in 2011 een oude koeienstal compleet nieuw gereconstrueerd. Het is een stijlvol vrijstaand pand geworden waarin heel wat kenmerken van de oude stal verwerkt zijn. Oude stenen zijn hergebruikt, de deuren zijn ambachtelijk gemaakt uit eikenhout en voor het deurbeslag en de muurankers is het originele smeedijzer toegepast. Hierdoor heeft het pand een stoere maar toch warme uitstraling. Met behoud van het authentieke karakter zijn we er in geslaagd om in dit pand zowel een schitterende kookstudio  als een sfeervol luxe gastenverblijf onder te brengen.

Indeling pand

De kookstudio is alleen in bedrijf in de periode dat er geen overnachtende gasten zijn. Als die er wel zijn (in de zomermaanden) wordt de kookstudio afgesloten, waarna alle andere ruimtes in het pand ter staan van de vakantie vierende medemens.  Omdat wij wonen op een nog in functie zijnde boerderij is het logeren bij ons ook een vorm van hoevelogies.
Ons vakantieverblijf heeft op de begane grond een zeer grote entreehal met een normaal toilet en een aangepast toilet. Er is een ruime woonkamer/woonkeuken van 30 vierkante meter. In de bijkeuken staat ook een wasmachine. Parkeren kunt u bijna overal op het erf, zelfs pal voor de deur.
IMG_6784

Boven zijn er drie slaapkamers, totaal vier bedden, en er zijn twee badkamers met toilet, douche en bad.  De grootste slaapkamer is 25 vierkante meter heeft een badkamer “en suite”, dus met zeer veel comfort en privacy.  De gasten van de twee overige slaapkamers kunnen van de tweede badkamer gebruik maken. Voor een klein kind kunnen wij een kinderbedje regelen.

IMG_9971 IMG_9967

 

 

 

 

 

 

Het hele pand (behalve de slaapkamers) heeft vloerverwarming en er is een goed werkend centraal ventilatiesysteem.

IMG_9963IMG_9948

 

 

 

 

 

Het keukenblok is zeer compleet met o.a. koelkast, vaatwasser, 4-pits kookplaat met afzuigkap, heteluchtoven en magnetron. Een diepvrieslade voor u is er in de recreatieruimte beschikbaar.
In het woonkamergedeelte is een ruime zithoek, er is radio, tv en er is een dvd-speler. Daarnaast is snel draadloos internet in en rondom het vakantieverblijf vrij beschikbaar, ook op het terras. Bij normaal gebruik is dit onbeperkt en gratis.

IMG_6788

IMG_9961

 

 

 

 

 

De afwerking en inrichting van het geheel zijn stijlvol, volledig en van een hoog niveau.

IMG_9949IMG_9961

 

 

 

 

 

 

 

Onze boerderij

Onze boerderij is hoofdzakelijk op akkerbouw gericht, maar er zijn ook enkele stuks rundvee. Daarnaast hebben we huisdieren zoals kippen (met een haan) en wij hebben een kat. (Op dit moment hebben wij geen hond.) U kunt de koeien en de kippen vanuit het gastenverblijf zien lopen. Ook is er een bijenstal met enkele volken. Als de imker er is kunt u desgewenst van dichtbij meekijken. De echte agrarische activiteiten op onze boerderij zijn vrij beperkt en normaliter niet storend.
Op ons erf bevinden zich nog enkele gebouwen, waaronder een grote zwarte meer dan honderd jaar oude gepotdekselde schuur die nog praktisch volledig in originele staat is. Interessant is de band die er altijd geweest is met de teelt en de bewerking van vlas. Op het erf is ook een veedrinkput en een hoogstamboomgaard. Van de appels uit onze boomgaard laten wij elk jaar sap persen. Dat is ook te koop in een handige 5 liter verpakking met een aftapkraantje.  Wij beleven ook veel plezier aan onze zeer gevarieerde moestuin.
Elders op deze website vindt u veel meer informatie over ons, ons bedrijf en de omgeving. Vooral de vele foto’s geven een goed beeld van onze omgeving en onze activiteiten.

Iets over ons
Karel heeft een carrière bij Philips achter de rug en Marlies geeft nog steeds les in Verzorging.  Onze kinderen zijn de deur uit en wij willen nog iets doen met onze energie. Daarbij willen wij de middelen inzetten waarover wij beschikken, zoals onze boerderij. De kookstudio was al jarenlang de grote wens van Marlies, en Karel heeft aardigheid in het omgaan met de gasten op de boerderij. Uniek is ook dat het in overleg mogelijk is om exclusief met uw gezelschap bij ons een kookworkshop te volgen!
De VVV heeft ons gastenverblijf gewaardeerd met 5 sterren in de categorie “vakantiewoningen”! (Een van de weinige van dat niveau  in Zeeuws Vlaanderen.)
Tot op heden hebben wij alleen maar gasten gehad die het naar hun zin hadden bij ons. Zie Gastenboek hoevelogies Wij vonden het leuk om mensen te ontmoeten uit andere delen van het land, maar wij ontvingen ook reeds gezinnen uit België, Duitsland en Spanje.
Misschien mogen wij ook u een keer welkom heten?
 
                                                                                  Karel en Marlies Martinet