Kookworkshops

Gezellig koken en lekker eten op “De Drie Hoefijzers”3hoefdef

Wat hebben wij u te bieden?

Bij ons kunt u individueel of met één of meerdere kookpartners deelnemen aan een kookworkshop met vrije inschrijving. Voor eventuele dieetwensen of een speciale voorkeur zullen wij proberen een oplossing te vinden als u dat tijdig aangeeft. (Dus ook als u toevallig geen vlees of vis wilt kunnen wij een aanpassing doen!)
U kunt zich aanmelden zolang er ruimte is, zie schema. (Is de belangstelling voor een bepaalde avond minimaal, dan zullen wij helaas de aangemelde personen moeten vragen om naar een andere avond uit te zien.)

Daarnaast kunt u met ons een afspraak maken voor een groepskookactiviteit. Hebt u een clubje van 10 tot plm. 20 personen dat graag eens samen iets leuks wil gaan doen dan kunt u exclusief bij ons terecht voor een avondje gezellig koken en lekker eten! Voor groepen vanaf 12 personen is het mogelijk om het groepsmenu aan uw wensen aan te passen. Een rondleiding vooraf door onze groentetuin is ook mogelijk. Neem vrijblijvend contact met ons op om te horen wat er allemaal kan!

Er wordt door de groep samen gekookt (rondom één groot kookeiland) en u eet tegelijk aan tafel. De tafel wordt door ons voor u gedekt. Ook afwassen hoeft u niet zelf te doen. Als u dat wilt kunt u ook iets drinken. (De meest gangbare dranken.)
Elke maand hebben wij weer een geheel ander menu. Wij streven naar toegankelijke maar toch verrassende menu’s die ook goed maakbaar zijn.
Aan kwaliteit doen wij geen concessies. Wij gebruiken prima ingrediënten en alles is zo vers mogelijk. Wij weten graag hoe en waar ons voedsel geproduceerd is, dus gebruiken wij bij voorkeur regionale producten. Dat kan omdat wij de seizoenen zo veel mogelijk volgen. Verse producten hoeven dan niet van ver gehaald te worden en ze zijn vaak ook niet verpakt. (Duurzaam!) Bovendien is “vers” dan ook echt vers, meestal goed verkrijgbaar en vaak ook niet duur. Onze porties zijn zeker niet krap.

Hebt u een groep die geen Nederlands spreekt maar wel Engels, Duits of Frans? Ook dan kunt u bij ons terecht! Wij proberen die zo goed mogelijk in hun eigen taal van dienst te zijn. Ook op papier.

Wat bieden wij niet?
Onze kookstudio is geen restaurant, café of feestzaal. U kunt bij ons dus helaas niet terecht om iets te eten of te drinken, behalve dan in het kader van een 4 uur durende kookworkshop waarvoor u zich uiteraard vooraf dient aan te melden. Wij zijn helaas niet ingesteld op kinderkookfeestjes. Ook catering doen wij niet. Huren van onze kookstudio is niet mogelijk.

Condities:
Een workshop is normaal van 18.00 tot ongeveer 22.00 uur, tenzij anders afgesproken. U leert onder leiding van Marlies hoe u zelf een compleet menu klaarmaakt. Bij ons staat u met twee personen aan één werkplek waardoor u de kans krijgt om zelf met elke gang aan de slag te gaan. Door het zelf doen en door het recept dat u mee naar huis krijgt bent u in staat om ook thuis het complete menu te maken. Een workshop kost € 55,- incl. btw. Daarvoor krijgt u dan:

  • Een welkomstdrankje
  • Een amuse
  • Een viergangendiner (tenzij anders afgesproken): voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en een nagerecht
  • Water zoveel als u wilt
  • Koffie/thee als afsluiting
  • De volledige en duidelijk uitgewerkte receptuur op papier mee naar huis!

Een flesje pils kost € 2,-, een glas wijn € 3,-. Groepen kunnen de wijn ook per fles afrekenen. (€ 13,-) U kunt onbeperkt water krijgen. Na afloop mag u bij voorkeur contant betalen. Desgewenst doen wij ter plekke een digitaal betaalverzoek. Bij groepen graag betaling door één persoon of per factuur. U kunt zich bij verhindering afmelden tot 4 dagen vooraf, bij latere afmeldingen zijn wij genoodzaakt de helft van het afgesproken tarief in rekening te brengen wegens reeds gemaakte kosten. Ook dieetwensen horen wij graag tijdig vooraf. U hoeft zelf niets mee te nemen, ook geen schorten. Kort van te voren ontvangt u van ons een welkomstbrief met informatie over de gang van zaken. Hier vindt u onze contactgegevens. Op verzoek kunt u een kortingskaart krijgen. Als u 9 vrije workshops heeft bijgewoond is de kaart vol en hoeft u de tiende vrije workshop niet te betalen. (Korting dus 10%!) Roken mag u buiten doen.

Heeft u een allergie? Meld het ons tijdig, dan zoeken wij een alternatief!

Programma kookworkshops met vrije inschrijving. Let op: Aanvang 18.00 uur!
Op onze Facebook pagina kunt u ons volgen maar u kunt u ook abonneren op onze Nieuwsbrief. Meldt u aan met een even aantal personen, als het kan!

Datum Maandmenu  Prijs Plek
3 mei Carpacciobobon met Parmaham, courgette-paprikasoepje, “Kip Marsala” met pasta, dessert met Amarena-kersen en cantuccinikoekjes € 55 6
21 mei Carpacciobobon met Parmaham, courgette-paprikasoepje, “Kip Marsala” met pasta, dessert met Amarena-kersen en cantuccinikoekjes € 55 2
31 mei Carpacciobobon met Parmaham, courgette-paprikasoepje, “Kip Marsala” met pasta, dessert met Amarena-kersen en cantuccinikoekjes € 55 5

Bespreek uw wensen met ons als u wilt komen koken met een groep (van 10 tot plm. 20 personen)!

Datum Menu (in principe het maandmenu) Beschikbaar?
mei Carpacciobobon met Parmaham, courgette-paprikasoepje, “Kip Marsala” met pasta, dessert met Amarena-kersen en cantuccinikoekjes In overleg
juni Dat wordt een menu met vis in het hoofdgerecht!

Bel 0114 370555 voor een geschikte datum, of mail ons! U kunt als groep (vanaf 12 personen!) ook een ander menu kiezen.

Contact:

Bij voorkeur per mail: driehoefijzers@zeelandnet.nl.  Bellen doet u best via ons vaste toestel 0114 370555, eventueel via 06 15011743. (Vanuit België: 0031114 370555 / 0031615011743.) Een direct bericht via Facebook kan ook.

Omgang met persoonlijke gegevens
Wij versturen aan abonnees 10 keer per jaar een nieuwsbrief per e-mail. Voor anderen is uw mailadres afgeschermd. Door een eenvoudig bericht kunt u zich afmelden en dan wordt uw mailadres meteen uit ons bestand verwijderd. Uiteraard verstrekken wij uw mailadres nooit aan anderen. Wij registreren verder geen gegevens over onze gasten. Met foto’s zijn we zeer terughoudend.